Direct contact

030 207 60 70

Examen ADK

Examen Asbestdeskundige conform SC-570

Voor het praktijkexamen geldt geen vrijstelling meer vanaf 1 maart 2017. Vanaf 1 juni 2017 is er een officieel ADK examen mogelijk. Het theorie examen bestaat uit 80 meerkeuzevragen. Het theorie-examen vindt plaats op locatie van BME Opleidingen in Nieuwegein of Rotterdam en duurt 100 minuten. Dit theorie gedeelte kan worden afgenomen tijden ‘alle’ DTA theorie examens.

Praktijk wordt afgenomen op een externe praktijk locatie. U bent als examen kandidaat zelf verantwoordelijk voor het selecteren van een te beoordelen locatie die voldoet aan de eisen. Wanneer de locatie niet voldoet aan de eisen kan deze ter plekke worden afgekeurd en kan het examen niet worden afgenomen.

Voorleesexamen/dyslexie

  • Het is niet mogelijk om een voorleesexamen of mondeling examen af te leggen.
  • Kandidaten met dyslexie kunnen gebruik maken van de examenopgaven op A3-formaat. Hiervoor geldt geen toeslag. Wel dient dit vooraf bij het exameninstituut kenbaar te worden gemaakt.
  • Kandidaten met dyslexie kunnen een verlengd examen aanvragen. Hierbij krijgt de kandidaat meer tijd voor het examen: 150% van de reguliere tijd voor het theorie-examen. Voor een verlengd examen geldt geen toeslag. Wilt u een verlengd examen aanvragen, dan heeft u een door een arts afgegeven dyslexieverklaring nodig.

Annuleringsvoorwaarden Asbest examens

  • Annulering voor 10 werkdagen voor de examendatum is kosteloos.
  • Indien de annulering tussen 10 werkdagen en 5 werkdagen voor de examendatum plaatsvindt, wordt 50% van het examenbedrag in rekening gebracht.
  • Indien annulering van het examen binnen 5 werkdagen voor de examendatum plaatsvindt, wordt het volledige examenbedrag in rekening gebracht.

Overige voorwaarden Asbest examens

  • Uw betaling moet uiterlijk 1 dag voor aanvang van het examen door IBEX Instituut voor Beroepsexamens ontvangen zijn.
  • De algemene leveringsvoorwaarden van IBEX Instituut voor Beroepsexamens zijn van toepassing.

Meer info over het examineringschema SC-570

Download hier het examineringschema SC-570

Schrijf u in voor de 3-daagse cursus ADK inclusief instituutsexamen