Mentorbegeleiding en praktijkopdrachten van DAV1 naar DAV2

De 6 maanden na het behalen van het Deskundig Asbestverwijderaar 1 (DAV1) certificaat moeten goed besteed worden. Er moet veel werk worden verzet in aanloop naar het DAV2 certificaat.

Iemand die Deskundig Asbestverwijderaar (DAV) wil worden start met het behalen van een DAV1 certificaat. Bij BME Opleidingen volgt u de tweedaagse cursus. Deze cursus is opgebouwd uit een theorie- en een praktijkgedeelte en wordt afgesloten met een officieel examen. Bij goed gevolg ontvangt u het DAV1 certificaat met een geldigheidsduur van maximaal 6 maanden, dit is inclusief vrije dagen.

Met het DAV1 certificaat mag u aan het werk in de asbestbranche onder begeleiding van een mentor nadat u een leerwerkovereenkomst heeft getekend. Deze overeenkomst wordt ingeleverd bij de officiële instanties waarna er een online leertraject wordt aangemaakt en geactiveerd. Het is niet toegestaan om te werken in de asbestbranche als u niet over het leerlingtraject DAV1 beschikt.

De mentor mag u zelf kiezen en kan dus iemand zijn die bij u in het SC-530 bedrijf werkt maar mag ook van extern komen. Er zijn diverse partijen die een mentor aanbieden, u kunt bijvoorbeeld denken aan uitzend- en detacheringsbureaus. De mentor heeft een opleiding afgerond bij Kenteq en is opgenomen in het mentorregister van de officiële instantie.

De mentor speelt een belangrijke rol in uw begeleiding, u leert de verschillende praktijksituaties kennen en uw praktijkopdrachten worden door de mentor afgetekend. Het is een intensieve periode waarin u de asbestbranche en uw werkzaamheden leert kennen. De praktijkperiode en begeleiding van de mentor is tenminste 240 pakuren.

Na het uitvoeren van de 240 pakuren en de praktijkopdrachten volgt u bij BME Opleidingen de tweedaagse opleiding Deskundig Asbestverwijderaar 2 (DAV2). Bij voldoende resultaat ontvang u na het examen het DAV2 certificaat met een geldigheidsduur van 3 jaar en mag u zonder mentor werken in de asbestbranche.

Wilt u meer informatie over mentoren? Neem dan contact met ons op.